DUE BOJE

 
Känner ni igen ekipaget ovan? Johanna Due Boje och hennes Don Corleone! 
Fantastiska duktiga Johanna höll idag en dressyrclinic på Helsingborg Horse Week och efteråt passade vi på att ta några bilder utanför. Jag tycker personligen att Johanna är en otrolgit duktig och ambitiös dressyrryttarinna. Både hon och Linn Olsson som var med är för mig två tjejer som visar vart skåpet ska stå gällande mental styrka. De har skinn på näsan, jävlar anamma och gör allt de tar sig an med 110% hjärta. Sånt gillar vi! 

Mr. Markne


Pether Markne är en av de människor som nog betytt mest för mig inom ridsporten. När jag bestämde mig för att lära mig rida & satsa på hästarna var det hans bok jag gick iväg och köpte. Det var hans ord som jag lyssnade på och det var hans mentala tänk om träning, vilja och precision i grunderna som etsade sig fast i såväl hjärna som hjärta. Idag fick jag träffa den mannen. Känslan? Ungefär som en trettonåring som fått en påse godis av Justin Bieber. Med andra ord; helt magiskt bra. Hans ord kommer jag att leva på länge, TACK. 

"Det finns inga genvägar"

Wow. Efter att ha både bloggat och jobbat med media i drygt tio år så har jag varit med om en hel del stormar. Men få stormar så som det jag har fått höra efter min intervju med Nellie Berntsson. Min inkorg fylldes till bredden och än en gång fick jag svart på vitt hur viktigt det är för människopr att tycka saker. Att göra sig hörda, bli sedda och bekräftade. Och folk gör vad som helst för det. Oj. 

Nellie är en jättetrevlig tjej att hänga med och det gör alltid lika ont i hjärtat när man ser hur hon och hennes familj gång på gång måste gardera sig mentalt mot alla därute som vill bryta ner dem, tycka till om allt och bara hacka på dem. Jag själv slutade att blogga och åka runt på turné för ett par år sedan av just den anledningen att jag inte klarade av allt tryck. Därför är det för mig helt fantastiskt att få se hur Nellie, så ung och så himla modig klarar allt det där (för modig är precis vad hon är som vågar stå på sig i ett så ruttet samhälle). I've got your back girl. 

"Har ni någongång träffat en person som kommer in med en sådan målmedvetenhet, viljestyrka och ambition att det bara sprudlar om dem? En positiv energi som gör det näst intill omöjligt att hålla tillbaka ett leende i dennes närhet? Någon med så kloka värderingar och framåtanda att man känner att om bara fler människor tänkte likadant så skulle vi lösa världsproblem.

Det är så det känns det att träffa Nellie Berntsson.
En 15 år gammal ung tjej med värderingar om livet som om vore betydligt äldre än så.
15 år och driver en utav Sveriges mest välbesökta bloggar, inspirerar ungdomar över hela landet, skriver på sin andra bok, elitsatsar inom ridsporten och är dessutom en minst lika fantastisk dotter & storasyster. Det är med andra ord inte någon slump att Nellie Berntsson är 15 åringen med mest inflytande på vår ungdom i Sverige."

                                                                              Läs hela intervjun här! 

Dessutom, oavsett om det är Madonna, Nellie Berntsson eller förortsmamman Astrid så är det alltid fantastiskt roligt och värmande som skribent att få höra att man lyckas spegla en person rätt och att denne själv gärna hänvisar till ens text. Det är på något vis det enda betyg man behöver sålänge man skriver ifrån hjärtat.