med värme i hjärtat


När man ska sälja en häst åt någon så finns det ingenting som värmer så i hjärtat som att hitta det där perfekta hemmet. Målet med det hela, att hitta en ny ägare som passar hästen som handen i handsken. Samtidigt som ägaren själv känner att "det där känns bra, det är rätt."

Idag hade jag bokat in en provridning på Luzen med en familj som körde ner hit till Skåne ifrån Kungsbacka imorse. Redan när den här tjejen satt upp på Luzen så såg man hur mjuk hon var i sitt ridning och Luzen var så nöjd med henne på ryggen! Till skillnad ifrån tidigare provridningar så sa Lizzy när hon red "det här känns faktisk bra." Och det gjorde det. Luzen är en häst som ska ridas mjukt men ändå konsekvent för att hållas allert och samtidigt få det hela att se harmoniskt och avslappnat ut. Det är få som klarar av det första gången de sitter upp på henne. 

Därför så svämmade mitt hjärta över lite när familjen ringde upp på hemvägen och sa att det ville ha henne. Vilket fint hem den här pärlan till häst kommer att få, och vilken fin häst familjen kommer att få. Det ska gudarna veta. Veterinärbesiktnignen ska göras men det är jag inte det minsta orolig för, lilla Luz kommer att dansa igenom den som hon dansade fram idag. :') Det svider ordentligt i hjärtat när det är en häst man själv har så fattat så starkt tycke för men det känns som om att hon kommer att hamna alldeles alldeles rätt trots allt.