Munka Ljungby 1m

Det ösregnar och jag är nog lite för besviken på min egen insats i 1.10 idag för att kunna landa i vår första runda. Vi red en superfin tid i grunden på 1m med jämnt tempo men jag klantade mig på en linje och hör och häpna... vår första bom föll. Tror ni jag svor lite inombords? Svar ja! Sacci var ganska het och hade fin framåtbjudning så på en linje med 8 galoppsprång plockade jag bort ett och släppte lite på benen = skitpeeeeeeeeeeet för att hon kastade sig över. Suck, en erfarenhet rikare - ALDRIG släppa benen trots att hästen är i perfekt läge. 

Resten av rundan var väl okej ändå, Sacci är som sagt en stjärna att ha med sig på tävling i hantering annars. Att hon blir pigg och taggad till tusen ser jag bara som ett lyxproblem jag får lära mig handskas med. 
Jag skulle dock ljuga om jag sa att jag inte var besviken. Metersklassen kändes så lekande lätt för oss att jag är så grymt besviken över att vi rev i grunden och inte fick racea i omhoppningen och vara med och fightas om toppen. 

Medans jag smälter vår 1.10-debut får ni själva döma vår 1m-runda nedan. Må väl. xx

genrepHar tagit det ganska lugnt idag, hoppade upp för att rida och ta några språng hemma i ridhuset efter torsdagens flygtur. Skritt och galopp gick suuuuper. Iaf sålänge man fokuserar ordentligt. Min fyrbenta pegasus kändes ärlig på hinder om än lite flackt när jag har kass galopp (som vanligt) MEN får påminna mig själv vid sådana här tillfällen att det viktiga är inte hur vi gör det utan att vi gör det. Så hejja hästisen. 

Bäst av allt; vi satsar på tävling imorgon. Så nu står transporten redo, och packningen är putsad och klar. Fingers crossed för att vi håller ihop det. Munka Ljungby är lite av en otursplats för oss... det hänger säkert något i luften över hela anläggningen, lovar! Hehe... men man vet aldrig, imorgon blir kanske dagen då vi vänder trenden? Förhoppningsvis! 

huvudvila och ridhjälp

Jag tror att jag sökt igenom hela googles databas efter huskurer mot hjärnskakning nu. Finns NOLL tips mer än att "vila" och inte kolla på enheter som anstränger hjärnan. Dvs telefoner och datorer.... hehe
Håller jag mig lugn finns bara huvudvärken och illamåendet där i bakgrunden och att tävla till helgen känns som en enkel match. Så fort jag ansträngt mig och pulsen ökar blir det dock tjugo gånger värre direkt. Fyyy, krossar alla fingrar jag kan för att kunna rida imorgon igen! 

Frida red som sagt Sacci idag och det gick jättebra. Saccan behövde ändå ett lösgörande pass och då är Fridas dressyrtalanger grymma! Men ni kan räkna ut hur trist det är att sitta på läktaren och stilstudera... Varje gång jag ser andra rida som vet precis vad de gör önskar jag att jag hade haft lika många år bakom mig i sadeln och samma känsla. Tur man åtminstonde kan inspireras!